سومین وبینار تحلیل ماهانه بازارهای مالی توسط کارگزاری کارآمد برگزار شد
سومین وبینار تحلیل ماهانه بازارهای مالی با تحلیل و بررسی موضوعاتی از قبیل بازار طلای جهانی، بررسی شرایط اقتصاد ایران در دو سناریوی بازگشت به میز مذاکره برجام و عدم بازگشت به آن، عوامل بنیادی و اقتصادی ثبات در بازار ارز و عملکرد معاملات مسکن برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کارگزاری کارآمد، در این وبینار که با حضور دکتر امیرمهدی میرشاهولد و میثم رضایی، به عنوان کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه برگزار شد، عناوین مهم روز اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت که جزئیات آن به شرح زیر میباشد؛
ابتدا با نگاهی بر اقتصاد امریکا، عنوان شد که فدرال رزرو به منظور خروج نقدینگی از بانکها و هدایت آن به سمت تولید مانند سال ۲۰۰۸، اقدام به اعمال سیاستهای پولی انبساطی با راهکار کاهش نرخ بهره کرده که این سیاست در ۵ ماهه گذشته توانسته کمی بیکاری را کاهش دهد.
در این راستا به نظر میرسد این اقدام تا زمانی که اقتصاد امریکا دوباره به سطح مطلوب اشتغال و افزایش تولید نرسد، این سیاست کماکان تداوم داشته باشد.
همچنین این موضوع میتواند تقاضای جهانی نفت را با توجه به اینکه امریکا بزرگترین مصرفکننده سوختهای فسیلی است، افزایش دهد که با تقارن زمانی گسترش توزیع واکسن ویروس کرونا، افزایش قیمت نفت میتواند شدت بیشتری به خود بگیرد.
در ادامه این وبینار، موضوع بررسی بازار طلای جهانی مطرح شد که به دنبال آن، عواملی مانند شروع تولید عمده واکسن کرونا، انتخاب رئیس جمهور دموکرات و پیشبینی رشد تولید ناخالص جهان در حدود ۵٫۴ الی۶ درصد، بزرگترین دلایل کاهش روند صعودی آن بر شمرده شدند.
در بخش دیگری از این وبینار، شرایط اقتصاد ایران در دو سناریوی بازگشت به میز مذاکره برجام و عدم بازگشت به آن مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت که طبق اظهارات مطرح شده، در شرایط بازگشت به برجام، اثرات مختلفی از جمله افزایش صادرات نفت، ورود احتمالی نمایندگی قطعهسازیها، افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی، رونق بازار گردشگری، کاهش هزینه واردات مواد اولیه، کاهش قابل توجه نرخ ارز، کاهش قیمت خودرو و تغییر جهت نقدینگی از بازارهای مالی به سمت تولید را می توان انتظار داشت.
همچنین در سناریوی متناقض یعنی عدم بازگشت به برجام، کارشناسان حاضر در وبینار، وقوع شرایط دیگری را محتمل دانستند که میتوان در میان آنها به افزایش نرخ ارز و کاهش ارز پول ملی، کسری قابل توجه بودجه، واگذاری بیشتر داراییها توسط دولت، عدم واردات مواد اولیه و افزایش قیمت کالاهای ارزبر، کاهش قابل توجه قدرت خرید، وخامت در تولید و اشتغال و ادامه سیر صعودی نرخ تورم، اشاره کرد.
عوامل بنیادی و اقتصادی ثبات در بازار ارز، موضوع دیگری بود که در این وبینار، بررسی شد که نمادهای ثبات در این بازار در میانمدت و بلندمدت در شکل ذیل عنوان گردید.
که عوامل فوق نهایتا منجر به مثبت شدن تراز تجاری شود و افزایش مقدار ارز از قیمت آن بکاهد و ارزش پول ملی در این بین بهبود یابد.
یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی، عملکرد معاملات مسکن در شهر تهران در بازه زمانی آبان ۹۹ بود . همانطور که در همایش ماهانه آبان ماه عنوان شده بود، در این ماه رشد قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران کمتر از میانگین افزایش قیمتها (تورم ماهانه) به ثبت رسد که عدد آن نسبت به مهر ماه ۱٫۸ رشد را نشان میدهد. جدول ذیل مشروح تغییرات مسکن در تهران را نشان میدهد:
همچنین با توجه به حجم ۴۵٫۱ درصدی معاملات برای واحدهای مسکونی با متراژ کمتر از ۷۰ متر، بهترین استراتژی برای سازندگان این حوزه، ساخت مسکن با متراژهای کمتر از ۷۰ متر عنوان گردید.
شاخص کل و سهام دارای پتانسیل، موضوع دیگری بود که بعد از بررسی تفصیلی آن، کارشناسان به مدت ۴۰ دقیقه به پرسشهای مخاطبین در مورد تحلیل سهامهای مورد نظر پاسخ دادند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.