چرا بورس؟
“وارن بافت” معتقد است «آنچه را که پس از خرج کردن باقی میماند، سرمایهگذاری نکنید بلکه آنچه را که پس از سرمایهگذاری باقی میماند را خرج کنید»
در این مطلب به بررسی بازارهای مختلف برای سرمایهگذاری میپردازیم تا خودتان انتخاب کنید که به میزان پسانداز یا سرمایهای که دارید ۲تای خود را ۴تا کنید.
سرمایهگذاری در بازارها و صنعتهای مختلف همواره محل مناقشه بوده است. به طور مثال اگر قصد دارید تا سرمایهی خود را در بانک پسانداز کنید، قطعا از تورم عقب میمانید و ارزش پول خود را از دست میدهید. سرمایهگذاری بر روی ارز و سکه هم این روزها آوردهی چشمگیری را برای سرمایهداران داشته است اما اینکه هرچه داریم و نداریم را روی این بازار بگذاریم ریسک بالایی دارد. صنعتهای نظیر ساختمان و ملک هم نیازمند سرمایهای قابل توجه است اما باز هیچیک از این موارد به تنهایی نمیتوانند راهکار ثروتمند شدن باشد و از طرفی برای عموم مردم امکان سرمایهگذاری در بسیاری از این بازارها وجود ندارد.
اما یک روش سرمایهگذاری که مورد توجه کشورهای توسعه یافته بوده و هست، سرمایهگذاری در بازار بورس است که فارغ از مزیتهایی که به صورت غیرمستقیم دارد، این فرصت را در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد تا بتواند به انتخاب خود بر روی هر شرکت و صنعتی که مدنظر دارد، سرمایهگذاری کند.
سهام شرکتهایی که در بورس خرید و فروش میشوند علاوه بر قانونی بودن و ارائهی گزارشهای منظم به مخاطبان، این اطمینان را ایجاد میکند تا شما بتوانید میزان بازدهی سرمایهگذاری و خریدی که انجام دادهاید را به دقت و شفافیت مورد بررسی قرار دهید.
در کشورهای توسعه یافته (که در سالهای اخیر ایران هم در این صنعت فعالیتهای قابل توجهی داشته است) بورس را به دلایلی نظیر میزان سود (بالاتر از دیگر راهکارهای سرمایهگذاری) و شفاف بودن جریانهای مالی شرکت انتخاب شده و همچنین سرعت و آسودگی نقدشوندگی سرمایه، نظر سرمایهگذارن قابل توجهی را به خود جلب کرده است.
برای آنکه بتوانید با اطمینان و آسایش خاطر بیشتر تصمیم خود را بگیرید، چند عامل کلیدی که قبل از انتخاب روشِ سرمایهگذاری باید به آن توجه کرد را در این پُست آموزشی برای شما آوردهایم. در نهایت انتخاب با شماست که سرمایهی خود را در کدام صنعت و به چه شکل درگیر کنید!
۱- سود دهی بالا
از اولین عواملی که افراد ثروتمند بررسی مینمایند، میزان سوددهی یک روش سرمایهگذاری است. که در بورس میتوان به دو روش سود دریافت کرد؛ اول از طریق دریافت سود نقدی که از فعالیتهای شرکت ناشی میشود و دوم از طریق افزایش قیمتِ آن سهم که با داشتن اطلاعات کافی یا یک مشاور خوب و کارآمد میتوانید به خرید و فروش بهموقع آن بپرازید.
۲- قابلیت نقد شوندگی
یکی دیگر از عوامل مهم در سرمایهگذاری، آسودگی خیال از نقد شدن سرمایه شماست، تا بتوانید در هر زمان که تمایل داشتید سرمایهی خود را بیرون بکشید. فضای بورس این امکان را میدهد تا پایان هر روز مالی، گزارشی از وضعیت سرمایهگذاری خود داشته باشید و از طرف دیگر با مراجعه به اولین کارگزاری بورس میتوانید تقاضای فروش خود را ثبت و حداکثر ظرف مدت ۲۴ساعت سرمایه شما توسط کارگزاری به حساب شما واریز گردد.
۳- مشارکت در تصمیمگیری
خیلی از سرمایهگذاران نیاز دارند در جریان تصمیمگیریهای کلیدی پروژهای که بر روی آن سرمایهگذاری کردهاند قرار گیرند. بورس این شرایط را فراهم کرده است تا صاحبان سهامِ یک شرکت مطابق با قانون بتوانند در مجامع شرکت مربوطه حضور پیدا کنند و در جریان گزارش فعالیتهای شرکت قرار گرفته و همچنین با حق رأی خود نسبت به انتخاب هیئت مدیره، طرحهای پیشنهادی مورد نظر و میزان سود تقسیم شده بین سهامداران شرکت را اظهار نمایند.
۴- اطمینان از شفافیت و قانونی بودن
یکی از بزرگترین مزیتهای سرمایهگذاری در بورس شفافیت شرکتها و ارائهی اطلاعات مجاز شرکت به صورت مرتب و دورهای به خریداران و فروشندگان است. در بورس یک واحد نظارتی تحت عنوان «سازمان بورس و اوراق بهادار» علاوه بر امور نظارتی خود، شرکتها ملزم به ارائه گزارشاتی مینماید که منجر به شفافیت بازار و سرمایهگذاران شود تا با اطمینان بیشتری اقدام به معامله در بورس نمایند.
۵- غلبه بر تورم
پیچیدگیهای وضعیت اقتصادی در سطح جهانی و کشورهایی که با تورم شدید دست و پنجه نرم میکنند، افراد باهوشی که میخواهند بر تورم غلبه کنند را ترغیب کرده تا با سرمایهگذاری در بورس، ارزش ثروت و داراییهای خود را حفظ نمایند. از طرفی سرمایهگذاران به دنبال پروژههای ارزشمندی هستند که بتواند پاسخگوی وضعیت تورم امروزی باشند و این امکان به خوبی برای سرمایهگذارنِ بورسی فراهم شده است.
برای آشنایی بیشتر با چگونگی ورود به بورس میتوانید از طریق لینک زیر اولین قدم را برای یک سرمایهگذاری حرفهای بردارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.