تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی نوری (برزویه)
معرفی:
شرکت پتروشیمی نوری (برزویه) در سال ۱۳۷۷ به صورت سهامی خاص به ثبت رسید و در سال ۱۳۹۲ به سهامی عام تبدیل گردید. در حال حاضر شرکت پتروشیمی نوری جزء واحدهای تجاری فرعی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است.
ترکیب سهامداران:
موضوع فعالیت شرکت:
شرکت پتروشیمی نوری به عنوان چهارمین مجتمع آروماتیکی در ایران، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد آروماتیکی با ظرفیت سالانه ۴٫۵ میلیون تن میباشد. محصولات اصلی شرکت با ظرفیت سالانه ۱٫۲ میلیون تن شامل پارازایلین، بنزن و ارتوزایلین است که در تهیه و تولید پلیاسترها، الیاف مصنوعی، رنگها، رزینها، شویندهها و ترکیبات دارویی کاربرد دارد. محصولات فرعی شرکت با ظرفیت سالانه ۳٫۳ میلیون تن شامل برشهای سبک و سنگین، رافینیت، گاز مایع، آروماتیک سنگین، برش پنتان و نفتای سبک، یکی از مهمترین خوراکهای واحدهای الفینی و همچنین قابل استفاده در صنایع پالایشگاهی جهت تهیه فرآوردههای نفتی مورد استفاده قرار میگیرند.
ظرفیت تولید محصولات شرکت:
مواد اولیه شرکت:
مواد اولیه شرکت شامل میعانات گازی با ظرفیت ۴٫۵ میلیون تن و بنزین پیرولیز با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن میباشد. این شرکت میعانات گازی مورد نیاز خود را از پالایشگاههای مجتمع پارس گاز جنوبی و بنزین پیرولیز را از پتروشیمی جم دریافت میکند. لازم به ذکر است سرویسهای جانبی شامل برق، بخار، انواع آب، نیتروژن و .. از مجتمع پتروشیمی مبین دریافت میشود. لازم به ذکر است نرخ خرید میعانات گازی بر اساس ۹۵% FOB خلیج فارس و نرخ بنزین پیرولیز بر اساس ۹۵% (FOB نفتا – ۱۳ دلار ) محاسبه میگردد.
فرآیند تولید محصولات:
شرکت پتروشیمی نوری شامل ۱۳ واحد فرآیندی و یک واحد ذخیره و انتقال محصولات میباشد. این واحدها وظیفه دریافت خوراک، تولید محصول و انتقال آن را برعهده دارند. کنترل عملیاتی تمامی واحدها از طریق سیستم پیشرفته کنترلی FCS/DCS صورت میپذیرد.
مشتریان شرکت پتروشیمی نوری:
محصولات پتروشیمی نوری به سه روش عرضه میشود:
۱-فروش صادراتی که عمدتا به کشورهای چین، کره جنوبی، هند، پاکستان، امارات، سنگاپور، تایوان و تایلند میباشد.
۲-فروش داخلی که از طریق بورس کالا صورت میگیرد.
۳-فروش بین مجتمعی که مشتریان عمده آن پتروشیمی جم، پتروشیمی پارس و پتروشیمی تندگویان میباشند.
جایگاه در صنعت:
محصول پارازایلین مهمترین و با ارزشترین محصول مجتمعهای آروماتیکی میباشد و مبنای مقایسه و تعیین جایگاه آنها در صنعت، میزان تولید این محصول میباشد. از آنجا که یکی از اهداف بنیادین طرح آروماتیک چهارم، به دست آوردن سهم بیشتری از بازار مواد آروماتیکی جهان بود، مجتمع پتروشیمی نوری با ظرفیت تولید ۷۵۰ هزار تن در سال پارازایلین، یکی از بزرگترین مجتمعهای تولید مواد آروماتیک در جهان میباشد.
آمار تولید و فروش محصولات اصلی:
تولید
در نه ماه ابتدای سال مالی ۹۹ مقدار تولیدات شرکت ۳۶۶۱ هزار تن بوده است. پیشبینی میشود تا پایان سال تولیدات شرکت به ۴۸۴۷ هزار تن افزایش یابد.
فروش
در نه ماه ابتدای سال مالی جاری فروش شرکت ۳۶۳۷ هزار تن گزارش شده است. مشکل فروش برش سنگین و رافینیت همچنان به قوت خود باقی مانده است. پیشبینی میشود تا پایان سال فروش شرکت به ۴۷۰۲ هزار تن برسد. لازم به ذکر است بیشترین فروش شرکت مربوط به برش سنگین میباشد. صادرات این محصول عمدتا به کشورهای امارات و چین صورت میگیرد.
درآمد عملیاتی
فروش شرکت در ۹ ماه ابتدای سال جاری ۲۴ هزار میلیارد تومان گزارش شده است. پیشبینی میشود تا پایان سال فروش شرکت به ۳۶٫۷ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
بهای تمام شده
۹۵ درصد بهای تمام شده مربوط به مواد مستقیم مصرفی میباشد. بخش عمده خوراک مجتمع میعانات گازی استحصال شده از فازهای گازی پارس جنوبی و پالایشگاه گاز پارسیان میباشد که بر مبنای نرخ ۹۵ درصد متوسط قیمت فوب میعانات گازی برای میعانات گازی پارس جنوبی و نرخ ۹۵ % متوسط قیمت فوب میعانات گازی در ماه بعلاوه ۵ دلار برای میعانات گازی پارسیان با توجه به مرغوبیت آن توسط شرکت ملی نفت ایران قیمتگذاری میگردد.
مفروضات:
صورت سود و زیان
با توجه به مفروضات فوق، سود هر سهم برای سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۷۷۳ و ۱۰۰۵ تومان برآورد میگردد.
تحلیل حساسیت
بیشترین حساسیت سود شرکت به نرخ دلار و قیمت جهانی نفت میباشد. بر اساس محاسبات انجام شده سبد محصولات شرکت ۹۷ درصد با تغییرات قیمت نفت همبستگی دارد درصورتی که میعانات گازی حدود ۷۳ درصد با قیمت نفت همبستگی دارد. بدین ترتیب با افزایش قیمت نفت انتظار افزایش درآمد و حاشیه سود را خواهیم داشت.
جدول ضرایب همبستگی