Web Analytics
شبکه‌های اجتماعی وابسته و مورد تایید شرکت کارگزاری کارآمد صرفا irankbc, karamadbc و collegekbc می‌باشد.

گزارش مجمع شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین

گزارش مجمع شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین با نماد تیپیکو با حضور ۸۱٫۸۳ درصد سهامداران برگزار و به ازای هر سهم ۴۷۵۰ ریال سود تقسیمی تصویب شد.

فرهت، مدیرعامل تیپیکو با ارائه گزارش فعالیت ۱۲ ماهه هیئت‌مدیره گفت: هلدینگ تیپیکو ۱۹ شرکت مدیریتی بورسی و ۶ مدیریتی غیربورسی،۱ شرکت غیرمدیریتی بورسی و ۲ شرکت غیر مدیریتی غیربورسی دارد.

در تلفیق فروش خالص از ۱۰۸۰۰ میلیارد تومان به ۱۴۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

سود خالص از ۲۶۰۰ میلیارد تومان به ۳۲۸۰ میلیارد تومان رسیده است.

شرکت اصلی از طریق سود سهام شرکت‌ها ۲۱۱۰ میلیارد تومان سود کسب کرده است که این رقم در سال گذشته ۱۴۹۵ میلیارد تومان بوده است، در سال ۹۸ با توجه به عرضه‌های اولیه صورت گرفته ۳۶۱ میلیارد تومان درآمد فروش سرمایه‌گذاری شناسایی شد که در سال ۹۹ این رقم ۱۶ میلیارد تومان بوده است.

طبق آمارها کل GDP کشور در سال ۲۰۲۰ مبلغ ۲۷۰ میلیارد دلار بوده که ۱۵درصد آن در حوزه سلامت بوده و از این مبلغ نیز ۱۲درصد یعنی حدود ۵ میلیارد دلار صرف دارو شده است.

بازار دارویی کشور از ۴۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۳۸۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده است این در حالی است که تولیدات داخلی از ۲۷۰۰ میلیارد به ۲۹۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است. با حذف دلار دولتی بازار دارویی کشور تا ۱۱۰۰۰۰ میلیارد تومان نیز رشد می‌کند .

در سال ۹۹ هلدینگ تیپیکو ۲۱ درصد بازار دارویی را در اختیار داشت.و در بخش تولید داخل این رقم به ۲۷ درصد رسید.

رشد فروش شرکت حاصل رشد فروش ۱۳۵درصدی شرکت‌های تولیدکننده محصول نهایی، ۱۴۹ درصدی شرکت‌های تولیدکننده مواد اولیه،۷۴ درصدی شرکت‌های توزیع و ۶۶ درصدی شرکت‌های بازرگانی هلدینگ تیپیکو می‌باشد.

دلیل عملکرد منفی شرکت فارابی به دلیل کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها بوده است که البته با تغییر سبد محصولات سعی در جبران این مورد شده است.

شرکت‌های توزیعی هلدینگ سهم بازار خود را افزایش داده‌اند و عملکرد خوب توزیع دارو پخش،هجرت،پخش دارویی اکسیر قابل توجه بوده است.

شرکت اوزان و سایر شرکت‌های بازرگانی کمترین رشد را به دلیل نداشتن افزایش نرخ ارز داشته‌اند.

در مجموعه تیپیکو اجازه دپو شدن محصول در شرکت‌های پخش بیش از ۳ ماه را نداده‌ایم در حالی که در سایر شرکت ها تا ۱۲ ماه نیز محصول دپو در شرکت‌های پخش دارند.

در حوزه صادرات از ۲۷۰میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ به ۴۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده‌ایم.

سود ناخالص شرکت با بهبود ۲درصدی سالانه از ۲۴درصد در سال ۱۳۹۷ به ۲۸ درصد در سال ۱۳۹۹ رسیده است. فروش شرکت‌های کارخانجات دارو پخش و اکسیر در تیر ماه فوق العاده بود و نوید گزارشات طلایی را دارد.

قبلا از شرکت‌های توزیعی خود انتظار تولید سود و سهم بازار نداشتیم و فقط دید پخش و رفع نیاز داشتیم اما اکنون سیاست‌های گرفتن سهم بازار و کسب سود را در این شرکت‌ها داریم.

با رفع مشکل شرکت داروسازی قاضی و تولید از این هفته مشکل کمبود سرم کشور رفع خواهد شد.

حاشیه سود خالص شرکت از ۱۴ درصد در سال ۹۸ به ۲۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۳ پروژه ایجادی ، ۱۱پروژه توسعه‌ای و ۱۹ پروژه بهبود و در مجموع ۴۳ پروژه با صرف هزینه ۲۱۴ میلیارد تومان انجام دادیم و پیش‌بینی می‌شود مخارج آتی این طرح‌ها حدود ۱۳۷۶ میلیارد تومان باشد.

از مهم ترین طرح‌های بهره‌برداری شده می‌توان به : پریفیلد کاسپین تامین، پروژه خطوط تزریقی کاسپین تامین، خط کارتریج کارخانجات داروپخش، پروژه بطری سازی شهید قاضی، پروژه خط ویال تزریقی اکسیر؛ پروژه افزایش ظرفیت کلر پارس و … اشاره کرد.

در حوزه‌های GMPبسیار خوبی صورت گرفته است.

۵۱ درصد از کل عدم انطباق‌های شناسایی شده رفع گردید ، ۴۱گواهینامه GMP توسط شرکت‌های تولید محصول نهایی و ماده اولیه داروی انسانی از سازمان غذا و دارو اخذ شد و ۳ گواهینامه از سازمان دامپزشکی توسط شرکت‌های تولید کننده محصولات دامی اخذ شد.

در ۲۳ شرکت افزایش سرمایه صورت گرفته و ۸۶۰میلیارد تومان از آورده بوده و مبلغ صرف کرده‌ایم.

۲۰ شرکت بورسی داریم و برنامه‌ریزی برای ورود یک شرکت دیگر در ماه آینده و یک شرکت دیگر در شش ماهه دوم سال نیز مد نظر داریم.

در سال گذشته با بکارگیری سامانه ثبت خرید و استفاده شرکت‌های محصولات نهایی و شرکت های مواد اولیه مجموعا ۱۳۰ میلیارد تومان صرفه جویی صورت گرفته است.

درخصوص بند ۵ حسابرسی :

در خصوص کارخانه فارابی گفته شد که در یکی از ۴ سایت نیمه کاره شرکت پروژه ویال تزریقی را  راه‌اندازی کرده‌ایم و با اتمام این پروژه برای ۳ سایت بعدی نیز برنامه‌هایی داریم.

بخش توزین شرکت پارس دارو امسال تکمیل و بهره‌برداری می‌‎رسد.

بدهی شرکت کلر پارس به شرکت چینی که مربوط به انتقال تکنولوژی بوده با توجه به اینکه این طرح بدون کمک چینی‌ها انجام شد؛ دیگر نیازی به پرداخت نیست و حتی مقداری هم بابت پیش پرداخت قبلی بستانکاریم.

در خصوص شرکت آترا نیز باتوجه به طرح شرکت ابوریحان،این شرکت به شرکت ابوریحان فروخته می‌شود تا پروژه‌اش را عملی کند.

در خصوص شرکت اکسیر فارما نیز گفته شد که انحلال این شرکت انجام شده و ما بیش از آنچه حساب می‌کردیم هم دریافتی داشته‌ایم.

درخصوص تسهیلات ارزی شرکت کلر پارس نیز بر اساس مصوبه جدید باید با همان نرخ قبلی با بانک تسویه صورت گیرد.

پرسش و پاسخ:

در خصوص زمانبندی تقسیم سود شرکت‌های زیر مجموعه‌ها ؛گفته شد که با نهایی شدن و مشخص شدن زمان افزایش سرمایه‌ها زمانبندی شرکت‌ها اصلاح می‌شود.

در خصوص تخفیفات ودرصد آن گفته شد که مدیریت غلط ارز در سال گذشته، برخی از اقلام دارویی راحت مجوز می‌گرفتند و ارز دریافت می‌کردند و واردات نادرست صورت گرفت و برخی کالاها فراوان شدند و لذا شرکت ها برای فروش مجبور بودند تخفیف بدهند؛ هم اکنون ۲ درصد افزایش تخفیفات داشته‌ایم و مطمئنیم با کمبود دارو در نیمه دوم سال همه این تخفیفات برداشته می‌شود.

در خصوص دلیل طولانی شد اورهال شرکت شهید قاضی گفته شد که این موضوع به دلیل قطعی برق بوده به طوری که عملیات جوشکاری تمام نمی‌شد اما با مرتفع شدن موضوع از این هفته تولید شروع می‌شود.

درخصوص شکایات از مدیران سابق زهراوی گفته شد که شکایات صورت گرفته و منتظر رای دادگاه هستیم.

همچنین از مدیران سابق زاگرس فارمد و همچنین از شخص صمدی جوان از طریق مراجع بین الملل در اتریش شکایات صورت گرفته است.

در رابطه با داروسازی زهراوی و نیاز به بازاریابی گفته شد که زهراوی سبد نفرولوژی دارد که نیاز است کاملا بازاریابی شود .

در خصوص طلب دارو بخش از شرکت سوریه‌ای گفته شد که تمامی طلب را گرفته‌ایم.

درپاسخ به دلایل افزایش نیروی انسانی شرکت اکسیر گفته شد که برای کسب GMP ها و افزایش ظرفیت تولید نیاز به نیروی انسانی بیشتری داشته‌ایم و با توجه به میزان رشد تولید شرکت می‌توان تاثیر این را مورد را متوجه شد.

در پاسخ به سوال به دلایل افزایش دوره وصول مطالبات در سال های قبل و پیشبینی از روند آتی گفته شد: این مورد مقطعی بوده و پیشبینی می‌کنیم این دوره به طور متوسط بین ۲۲۰ تا ۲۸۰ روز دوره وصول خواهیم داشت.

درخصوص  فعالیت در حوزه مکمل‌ها با توجه به شرایط کرونایی و نیاز بازار گفته شد که ما به موقع تصمیم گرفتیم و امسال ۳ سایت مکمل و سافت ژل راه اندازی می‌کنیم. منتهی مشکل برای انتقال پول و خرید دستگاه داشتیم.

در خصوص ارز ۴۲۰۰ و تاثیر حذف آن گفته شد که :داروهای وارداتی عینا مانند دلار افزایش نرخ پیدا می‌کنند اما داروهای تولید داخل بسته به میزان ماده موثر وارداتی ۷۰ الی ۱۰۰ درصد رشد قیمت خواهند داشت.

درپایان از ۴۷۹۰ ریال سود قابل تخصیص،مبلغ ۴۷۵۰ ریال به عنوان سود تقسیمی تصویب شد.