Web Analytics
شبکه‌های اجتماعی وابسته و مورد تایید شرکت کارگزاری کارآمد صرفا irankbc, karamadbc و collegekbc می‌باشد.

گزارش مجمع شرکت ذوب آهن اصفهان

گزارش مجمع شرکت ذوب آهن اصفهان

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ذوب آهن اصفهان با نماد بورسی «ذوب» با حضور ۷۳٫۴درصد سهامداران تشکیل شد و هیات‌مدیره شرکت پس از تصویب صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ مجمع تصویب کرد که ۵۶ ریال سود به ازای هر سهم بین سهامداران توزیع شود. 

در جریان برگزاری مجمع مدیرعامل ذوب آهن اصفهان ضمن اعلام خبر انتقال نماد ذوب به بورس اعلام کرد:  فرایند انتقال نماد شرکت از فرابورس به بورس در حال انجام است و به زودی مراحل آن نهایی می‌شود. همچنین شرکت برنامه دارد با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی وتهاتر زیان انباشه، از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شود.

عملکرد ۹۹

تولید کک مرطوب ذوب آهن اصفهان در سال ۹۹ به میزان یک درصد نسبت به عملکرد ۹۸ کاهش داشته است. این شرکت در تولید چدن مذاب رشد ۲ درصدی را ثبت کرده است.

شرکت در سال ۹۹ اقدام به  تولید ریل ملی کرده است. به طوری که تولید ریل توسط شرکت ذوب آهن اصفهان در سال مالی گذشته با ۱۸۲ درصد افزایش و ۴۰۴ درصد افزایش فروش به رکورد تازه دست یافته است. همچنین رکورد تولید شمش به میزان ۱۸۰ هزار تن به ازای هر نفر و افزایش سرانه تولید شمش به ۱۸۰ تن در سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۹ بدست آمده است.

شرکت در سال مالی ۹۹ به میانگین قیمت فروش داخلی ۹۲ درصد رشد دست یافته است. در شرکت‌های زیرمجموعه نیز رشد ۲۴۵ درصدی سودآوری نسبت به سال ۹۸ ثبت شده است.

همچنین با بازسازی و راه‌اندازی کوره بلند شماره ۱ پس از ۵ سال توقف، ظرفیت تولید شرکت میزان ۸۰۰ هزارتن در سال افزایش یافت.

از دیگر اقدامات ذوب آهن اصفهان در سال گذشته اخذ گواهینامه استاندارد ریل، پذیرش این محصول در بورس کالا و بستن قرارداد صادراتی اعلام شد.

روش تولید ذوب آهن مطابق با ۷۵ درصد روش‌های متداول تولید در دنیاست. این شرکت ۱۰ درصد فولاد کشور را تولید می‌کند. در حال حاضر از منظر حاشیه سود به ترتیب ریل، کلاف آرک و تیرآهن بیشترین حاشیه سود را برای شرکت دارند.

به گفته یزدی‌زاده مدیرعامل ذوب آهن، ۴۸ درصد از شرکت‌های تولید فولاد در دنیا به روش کوره‌بلند تولید می‌کنند که حاشیه سود را بالا می‌برد. بر همین اساس توسعه پروژه تزریق پودر ذغال سنگ را به دلیل تاثیر آن بر کاهش مصرف کک در دستور کار قرار گرفت ولی به دلیل تاخیر این پروژه، عدم امکان استفاده از کارشناسان و شرکت‌های خارجی به دلیل تحریم و عدم امکان بازدید و طی دوره‌های آموزشی برای کادر تولید در کشورهای دارای این تجهیزات این پروژه ناتمام مانده است.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان در جریان برگزاری مجمع اعلام کرد: برای اینکه شرکت بتواند در این شرایط رقابت کند، استراتژی تنوع‌بخشی به محصولات و تولید کیفی با ارزش افزوده بالا را در دستور کار قرار داده است.

برنامه‌های آتی ذوب‌آهن اصفهان

استراتژی تنوع‌بخشی محصولات و اجرای آن در نورد ۶۵۰، برنامه تملک معدن زغال‌سنگ سوادکوه، برون‌سپاری کارگاه آهن اسفنجی، افزایش تولید با راه‌اندازی کوره یک، کاهش مصرف کک، تملک معادن سنگ آهن، تکمیل زنجیره تامین آب، افزایش موجودی مواد اولیه، تاسیس شرکت حمل و نقل ریلی برای حمل و نقل پایدار مواد اولیه، خرید برق از بورس انرژی، آغاز دوباره‌سازی باتری کک‌سازی شماره ۲، نداوم انتقال پساب شهری به کارخانه، انتشار اوراق مرابحه و استقاده از توان شرکت‌های تابعه خارج از کشور، تکمیل فاز نخست پروژه انتقال پساب فولادشهر و افزایش۴۰ هزار میلیارد ریالی حد اعتباری شرکت در بانک‌ها از جمله دیگر برنامه‌های شرکت اعلام شد.

پاسخ به سوال سهامداران

یزدی‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل تاخیر در پروژه تزریق پودر ذغال‌سنگ، عنوان کرد: دلیل تاخیر این پروژه عدم امکان استفاده از کارشناسان و شرکت‌های خارجی به دلیل بود. کشورهای اروپایی در شرایط تحریم می‌دانستند این پروژه منجر به افزایش درآمدهای ارزی ایران می‌شود در حالی که اگر ذوب آهن را برای واردات زغال‌سنگ خارجی آزاد بگذارند از نظر کیفیت و ارزش اقتصادی بازدهی بیشتری خواهد داشت.

به گفته وی، محدودیت در صادرات محصولات نهایی به دلیل تحریم‌ها و وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات محصولات نهایی فولادی با عنوان حمایت از صنایع داخلی توسط سایر کشورها، تعدد کارخانه‌های نورد در کشور و رقابت منفی قیمتی آنها در بازارهای هدف صادراتی به دلیل دسترسی به شمش ارزان قیمت داخلی از ریسک‌های پیش روی ذوب آهن اصفهان است.

مدیرعامل ذوب آهن درپاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت آب شرکت تصریح کرد: بحران آب در اصفهان، تحریم‌ها، ویروس کرونا، محدودیت ظرفیت تولید ذغال سنگ کشور، عدم تناسب قیمت‌گذاری زغال سنگ داخلی درمقایسه با زغال سنگ خارجی از چالش‌های ذوب آهن اصفهان است.

به گفته وی،  سال گذشته پس از یک دهه از زیان انباشته خارج شدیم و حالا برای نخستین بار به نقطه ای رسیدیم که بتوانیم سود توزیع کنیم. سال گذشته پیش‌بینی می‌کردیم در مجمع امسال بتوانیم ۵۰۰ میلیارد تومان سود توزیع کنیم اما حالا به عدد ۹۷۴ میلیارد تومان سود قابل توزیع رسیده‌ایم.