به گزارش روابط عمومی کارگزاری کارآمد، در این وبینار که دهم بهمن ۱۴۰۰ با حضور فعالان بازار سرمایه برگزار گردید، موضوعات متعددی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
ابتدا به وضعیت نفت و چشمانداز آن پرداخته شد. آژانس بینالمللی انرژی IEA))، اوپک و اداره اطلاعات انرژی آمریکا EIA)) هر سه معتقدند تقاضای جهانی نفت در سال جاری به دوره پیشاکرونایی بازخواهد گشت.
البته این بازار از ابتدای سال۲۰۲۲ تاکنون رشد ۱۵ درصدی را تجربه کرده است. به نظر میرسد با بهبود وضعیت واکسیناسیون و کمرنگ شدن سویههای جدید و همچنین هدایت نقدینگی در کشورها به سمت تولید، بازار نفت رشد با ثباتی در سال ۲۰۲۲ را تجربه کند.
در این میان بروز سویههای جدید ویروس کرونا و شدت همهگیری آن تهدیدی جدی برای کاهش قیمت نفت میتواند باشد.
موضوع دیگری که این روزها توجه بازارهای جهانی به آن معطوف شد، احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه مارس بود.
فدرال رزرو قصد دارد به منظور کنترل تورم که بازار خودرو و مسکن بیشترین مسببان آن هستند، با اعمال سیاست پولی انقباضی(افزایش نرخ بهره) تورم را کنترل کند.
این تصمیم میتواند اثر منفی بر بازار طلا و همچنین بازار رمز ارزها داشته باشد. بیت کوین در ماه نوامبر به بالاترین حد خود رسید و بازارهای پرریسکتر و گستردهتر مانند بازار سهام شاهد خروج سرمایه بودهاند (Nasdaq در محدوده اصلاحی قرار گرفت و افت ده درصدی را تجربه کرد). طبق دادههای بلومبرگ، همبستگی ۱۰۰ روزه بین Nasdaq و بیت کوین به ۰.۴۷ رسیده است.
در خصوص اقتصاد ایران نیز ابتدا گزارش سازمان شفافیت بینالملل از وضعیت کشورها در سال ۲۰۲۱ بررسی شد که در این رتبهبندی که نمره آن از ۱۰۰ است، کشور دانمارک با ۸۸ امتیاز از ۱۰۰ در صدر کشورهای شفاف قرار گرفت. ایران در میان ۱۸۰ کشور، از لحاظ گستردگی فساد مالی در جایگاه ۱۵۰ و همردیف با کشورهای گینه، گواتمالا و تاجیکستان قرار گرفته است.